Hög tid att skaffa rattkrycka

2020-11-23 | Kommentera

Nya bilar är idag tekniskt mycket avancerade. Flertalet har nyckellösa system som innebär att du endast behöver närma dig bilen för att den ska låsas upp. Det räcker helt enkelt att bilnycklarna finns i närheten av din bil för att den ska öppnas. Föraren behöver således inte ens ta upp bilnycklarna. Istället sänder fjärrkontrollen signaler till bilen som uppfattar att ägaren närmar sig och då öppnas dörrarna.

Dessvärre är detta något som professionella stöldligor utnyttjar. Genom att ställa sig utanför ett hus där bilnycklarna ligger i hallen, kan tjuvarna fånga upp koderna till nyckeln med hjälp av teknisk utrustning som förstärker nyckelsignalerna. På så sätt kan de på ett enkelt sätt låsa upp bilen utanför ditt hus och ge sig av med din bil. När bilen väl startats så behövs inte nyckeln och så länge tändningen inte slås av kan man köra hur långt som helst. Tjuvarna kan därför transportera bilen långa sträckor och ibland ut ur landet för att sedan demontera bilen eller koda om den med nya nycklar.

Polisen rekommenderar att bilägare införskaffar en rattkrycka eller någon form av rattlås eller spårsändare för att försvåra för tjuvarna.

Som ägare till en bil med ett nyckellöst system bör du också tänka på var du placerar dina nycklar i hemmet. På en krok innanför dörren är definitivt inte att rekommendera om du vill behålla din bil. Inte heller i jackfickan eller på ett bord i hallen om bilen står i närheten. Du bör istället förvara bilnyckeln längre in i bostaden, helst i en plåtask eller aluminiumfolie som försvårar för radiovågor och elektriska fält att ta sig igenom.

Med hjälp av en rattkrycka så kan du antingen enbart låsa ratten eller låsa ratten tillsammans med en av pedalerna. En rattkrycka av god kvalitet tar tid att bryta upp och försvårar avsevärt för tjuven.

Är du i behov av en rattkrycka? Klicka här för att komma direkt till vårt moderbolag WaterCircles säkerhetsbutik.

Eller klicka här för att läsa mer om vår bilförsäkring.