Helförsäkring för bil

Vår Helförsäkring för bil passar dig som vill ha en bilförsäkring som ersätter skador som kan uppkomma både på din egen bil och på andras egendom. Vill du få ett extra bra skydd kan du välja att teckna Helförsäkring Superbil – då får du bland annat alla tilläggsförsäkringar till ett bättre pris.

Vad ingår i Helförsäkringen?

Genom vår Helförsäkring kan du få ersättning för till exempel om din bil får skador på grund av en trafikolycka, om du råkar ut för skadegörelse, stöld eller brand eller om du skulle få ett stenskott på vindrutan.

Det ingår även en försäkring för maskinskada som gäller för plötsliga fel på olika komponenter i bilen som till exempel motorn eller generatorn. Drabbas du av ett driftstopp ingår en Räddningsförsäkring och skulle du hamna i en tvist rörande din bil ingår ett Rättsskydd. Givetvis ingår även en Trafikförsäkring som ersätter både personskador och skador på andra bilar eller annans egendom när din bil varit orsaken till en skada.

Har du svårt att välja en bilförsäkring som passar just din bil?

Då får du gärna kontakta vår kundservice – så hjälper vi dig!

Kontakta kundservice

Bra att veta

Nyttig information för dig som ska köpa eller har köpt Helförsäkring för bil.

I tabellen ovan beskriver vi innehållet i vår Bilförsäkring och vad som skiljer de olika omfattningarna åt. Här kan du även ladda ner ett PDF-dokument med förköpsinformation om vår Bilförsäkring.

Förköpsinformation om vår Bilförsäkring (PDF)

Här hittar du de fullständiga villkoren för vår Bilförsäkring. Om du får en skada ersätts du alltid enligt gällande villkor.

Fullständiga villkor för vår Bilförsäkring (PDF)

Tidigare villkor: 2017-06-15 2016-12-01

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv får betala. Grundsjälvrisken framgår av ditt försäkringsbrev och av tabellen ovan. Ibland gäller särskilda självrisker och då finns dessa angivna under respektive avsnitt i våra fullständiga villkor. Om flera skador inträffar vid samma tillfälle och ersättning ska betalas från flera delar i försäkringen eller från andra privata sakförsäkringar du har tecknade hos oss, t ex hemförsäkring, behöver du bara betala en självrisk (den högsta). Om trafikförsäkringen gäller med självrisk måste den alltid betalas utöver annan självrisk.